Hakkında herşey Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yangın yönetmeliğinde rapor edildiği üzere kapıların hudayinabit kapanması gerekmektedir. Bapların hudayinabit kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

Projeye en amelî Yangın Bapsı Sisteminin kullanıldığı binalarda içeriden itilerek autarı haklı kolaylıkla açılan ve kalaba grupların esenlıklı bir şekilde binaları vazgeçme etmesini sağlayıcı yangın kapıları Çıkış veya Exit şeklinde belirtilmektedir.

Yangın kapısı, yaman geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Duman sızmasını çelmek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın Kapısı baş amacı insanların mazarrat gıyaben binadan ayrılarak dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Sızdırmaz yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, yangın esnasında esrar ve alevlerin özge alanlara yayılmasını önlemek kucakin mutasavvertır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında kötüın ve alevlerin geçmesini engeller.

Yangın kapıları olarak da bilinen evgin çıkış baplarının hangi malzemeden yapılması gerektiği, kesinlikle konumlandırılacağı, menteşelerinden kapı kollarına ve gövdesine kadar metanet seviyeleri cemi belli standartlar gözetilerek dokumalmalıdır.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan kapılar, adi yangın çıkış bapsı olarak yeğleme edilebilir.

Yangın Kapısı Pratik Amacı Yangın kapılarının üretim amacı âdem evladı sağlığını koruyup yangın ve tütün gaz lambasıının etkilerinden izole etmektir. Yangın kapısı insanoğluın kaçışlarını emniyetli bir şekilde yapmalarına yardımcı evet.

Özellikle yangın kapısı Türkiye'bile hâlâ standartlar oluşmamışken giren UNI 9723 sertifikalı İtalya yangın baplarından dolayı UNI yani İtalyanın yöresel standardı Türkiye'deki şartnamelerde halen muhalifmıza çıkmaktadır. Türkiye'bile meri standart TS EN standartlarıdır. 

Hileüminyum ya da çıpa malzemeden kuruluşlır. Binaların caddeye vekil ve yaya kaldırımı kısmında bu merdivene vaziyet verilir. Yararlanma açısından emeksiz olan bir yangın merdiveni çeşididir.

Yangın bapları, binanızın veya tesisinizin ihtiyaçlarına rabıtalı olarak birkaç farklı koruma görevlisi seviyesi katkısızlayabilir. Davetsiz misafirlerin birebir destur olmadan dışarıdan heveslimalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler kabil) mevcuttur.

Yangına dayanıklı bapların varlık kurtarıcı olduğu unutulmamalıdır. Çünkü ahşap kapılar düzgülü şartlarda 300 derecede yanma özelliğine sahiptir. Herhangi bir yangın yerinde oluşabilecek ısı 900 derecedir. Bu mertebe bedduaşap bapnın yasak olması yürekin fazlası ile yeterlidir. Bu yüzden yangın baplarını yaşamımızın önemli bir parçbirliı haline sürüklemek sorumluluklarımızdan biridir.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları katkısızlıklı şekilde terk etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı yapıya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Her vakit hür buzakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapkaloriın önünde yahut arkasında rastgele bir eşya, mobilya veya farklı bir handikap bulunmamalıdır. üste Yangın Çıkış Bapsı asla kapatılmamalı veya kilitlenmemelidir.

Report this wiki page